10G-BASE-T

Problemy związane ze switchingiem

Moderatorzy: mikrobi, aron, garfield, gangrena, Seba

Wiadomość
Autor
piter1789
wannabe
wannabe
Posty: 180
Rejestracja: 01 wrz 2014, 10:46

10G-BASE-T

#1

#1 Post autor: piter1789 » 04 gru 2018, 20:08

Witajcie,

kojarzycie jakiś przełącznik na 10G-BASET i żeby to nie był Nexus albo SMB-SG550XG, tylko coś z Classic? Potrzebuję kilka PC podpiąć po 10G..

I jeszcze jedno pytanie, czy jeśli będę miał dwa takie SW to będą po 10G na skrętce cat.6 FTP w stanie je połączyć?

Awatar użytkownika
polak
wannabe
wannabe
Posty: 237
Rejestracja: 20 mar 2005, 14:23
Lokalizacja: Bruksela

Re: 10G-BASE-T

#2

#2 Post autor: polak » 04 gru 2018, 21:26

3850-24XS-S
King Kong ain't got shit on me!

double.decode
wannabe
wannabe
Posty: 278
Rejestracja: 15 kwie 2009, 18:31

Re: 10G-BASE-T

#3

#3 Post autor: double.decode » 04 gru 2018, 22:54

IMO jedynym Ciscowym switchem z 10G po miedzi jest 6500 z 16-portową kartą liniową:
https://www.cisco.com/c/en/us/products/ ... index.html

kurđ
wannabe
wannabe
Posty: 217
Rejestracja: 13 kwie 2005, 07:15
Lokalizacja: München
Kontakt:

Re: 10G-BASE-T

#4

#4 Post autor: kurđ » 06 gru 2018, 09:50

polak pisze:
04 gru 2018, 21:26
3850-24XS-S
Przecież to nie po miedzi.

Co do pytania, to cisco multigigabit Switche z nbase-T powinny współpracować z 10GBase-T np.
Znajdziesz takie w serii 9300 czy 3850
Cisco nbase-T działa 10Gbit z cat6e.

10Gbit powinny też mieć 350X ale nie mam z nimi żadnego doświadczenia, poza tym to też chyba jak 550X segment Small Business.
MfG
Kurđ
[CCNA+W][CCNP][MCSE 2000/2003+M+S][MCTS][MCITP Ex2010]
Windowsinfo

piter1789
wannabe
wannabe
Posty: 180
Rejestracja: 01 wrz 2014, 10:46

Re: 10G-BASE-T

#5

#5 Post autor: piter1789 » 07 gru 2018, 15:59

Dzięki;)
no to tutaj jest jeszcze seria 3600 i np. WS-C3650-8X24UQ

ODPOWIEDZ