konfiguracja dhcp6

VIRL, Dynamips, Boson NetSim, Packet Tracert, Olive, UNL, EVE-NG

Moderatorzy: mikrobi, aron, garfield, gangrena, Seba

Wiadomość
Autor
ramzes77
fresh
fresh
Posty: 4
Rejestracja: 19 cze 2012, 00:16

konfiguracja dhcp6

#1

#1 Post autor: ramzes77 » 07 wrz 2019, 01:01

Witam
na packet tracer próbuje skonfigurować na routerze dhcp ipv6 stanowy z tej konfiguracji podanej na tej stronie
http://maciej.sobieraj.pracownik.put.po ... 8_2018.pdf
żadna stacja nie moze pobrać z serwera dhcp6 adresu komunikat dhcp request failed
mam packet tracer ver 7.2.1
proszę o pomoc bo siedzę już 3 godziny i nic mi nie wychodzi poniżej przesyłam moją konfiguracje na routerze

Router(config)#interface gigabitEthernet 0/0
Router(config-if)#ipv6 address 2001:db8:aaaa:30::1/64
Router(config-if)#no sh

Router(config)#ipv6 unicast-routing
Router(config)#ipv6 dhcp pool klon_5
Router(config-dhcpv6)#address prefix 2001:db8:aaaa:30::/64
Router(config-dhcpv6)#dns-server 2001:db8:aaaa:30::5
Router(config-dhcpv6)#end

Router(config)#interface gigabitEthernet 0/0
Router(config-if)#ipv6 dhcp server klon_5
Router(config-if)#ipv6 nd managed-config-flag
Router(config-if)#ipv6 address 2001:db8:aaaa:30::1/64
Router(config-if)#end

Czy ta kofiguracja jest poprawna?

ramzes77
fresh
fresh
Posty: 4
Rejestracja: 19 cze 2012, 00:16

Re: konfiguracja dhcp6

#2

#2 Post autor: ramzes77 » 07 wrz 2019, 14:34

proszę o odpowiedź

ramzes77
fresh
fresh
Posty: 4
Rejestracja: 19 cze 2012, 00:16

Re: konfiguracja dhcp6

#3

#3 Post autor: ramzes77 » 07 wrz 2019, 21:04

chociaż niech ktoś podpowie czy ta konfiguracja servera jest dobra

ODPOWIEDZ