c9300 stack

Problemy związane ze switchingiem

Moderatorzy: mikrobi, aron, garfield, gangrena, Seba

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
polak
wannabe
wannabe
Posty: 261
Rejestracja: 20 mar 2005, 14:23
Lokalizacja: Bruksela

c9300 stack

#1

#1 Post autor: polak » 12 maja 2020, 13:30

Hej
Mam (nie)typowy problem. Skonfigurowalem stack na dwoch c9300, wszystko niby dobrze ale po reloadzie oba switche wchodza od razu do switch: bootloader prompt.
Jakies pomysly ?

Dzieki
polak
King Kong ain't got shit on me!

Awatar użytkownika
Wojtachinho
wannabe
wannabe
Posty: 1706
Rejestracja: 31 paź 2008, 16:05
Lokalizacja: UK
Kontakt:

Re: c9300 stack

#2

#2 Post autor: Wojtachinho » 12 maja 2020, 16:33

Moze straciles obraz, albo brak sciezki?

dir flash, boot?
boot image .... ?
.ılı..ılı.

http://www.linkedin.com/in/pwojtachnio
Potrzebujesz projektu na studia z zakresu Cisco Packet Tracer & GNS ? Just give me call :)

Jedyne rozwiązania Ubiquiti Networks w Polsce!
https://ubiquitipolska.pl
https://www.facebook.com/groups/Ubiquiti.Polska

double.decode
wannabe
wannabe
Posty: 315
Rejestracja: 15 kwie 2009, 18:31

Re: c9300 stack

#3

#3 Post autor: double.decode » 13 maja 2020, 00:13

O, ciekawe - mam dokładnie tak samo. Switche przyszły z fabrycznym IOSem, spiąłem je kablami i się zestackowały po czym po wykręceniu ich z szafy, rozpięciu StackWise'a oba bootują się do rommona. Na razie mnie to nie boli, bo wejdą na produkcję dopiero za 2-3 tygodnie, więc się temu nie przyglądałem specjalnie ale teraz sprawa zrobiła się interesująca.

seba766
wannabe
wannabe
Posty: 68
Rejestracja: 19 lut 2016, 12:26

Re: c9300 stack

#4

#4 Post autor: seba766 » 13 maja 2020, 08:16

Niestety i ja miałem podobnie.
Miałem stack 5xc9200
Po spięciu w stack najpierw jeden z memów wpadł w rommon po reboocie, a później drugi...
Na jednym jak i na drugim IOS leżał na flashu i wystarczyło go z niego zbootować ale mimo wszystko bardzo średnio to wygląda...

Awatar użytkownika
polak
wannabe
wannabe
Posty: 261
Rejestracja: 20 mar 2005, 14:23
Lokalizacja: Bruksela

Re: c9300 stack

#5

#5 Post autor: polak » 13 maja 2020, 09:18

Ktos probowal:
#config-register 0x102
#no system ignore startupconfig
?

Ja sprawdze jutro.

polak
King Kong ain't got shit on me!

Awatar użytkownika
drake
CCIE
CCIE
Posty: 1560
Rejestracja: 06 maja 2005, 01:32
Lokalizacja: Dortmund, DE
Kontakt:

Re: c9300 stack

#6

#6 Post autor: drake » 13 maja 2020, 12:01

Hej,
sprawdzcie bug database, wiem ze byl jakis bug w tym kierunku, ale nie pamietam szczegolow.

Pozdruffka!
Never stop exploring :)

https://iverion.de

double.decode
wannabe
wannabe
Posty: 315
Rejestracja: 15 kwie 2009, 18:31

Re: c9300 stack

#7

#7 Post autor: double.decode » 13 maja 2020, 12:43

A ja wczoraj znalazłem że to problem wokoło Virtual Stack i jakimś 1+1 stack cośtam-cośtam. Nie testowałem, ale objawy pasują.
O, mam - https://www.cisco.com/c/en/us/support/d ... witch.html

k

Awatar użytkownika
polak
wannabe
wannabe
Posty: 261
Rejestracja: 20 mar 2005, 14:23
Lokalizacja: Bruksela

Re: c9300 stack

#8

#8 Post autor: polak » 19 maja 2020, 18:23

double.decode pisze:
13 maja 2020, 12:43
A ja wczoraj znalazłem że to problem wokoło Virtual Stack i jakimś 1+1 stack cośtam-cośtam. Nie testowałem, ale objawy pasują.
O, mam - https://www.cisco.com/c/en/us/support/d ... witch.html

k
to próbowałem na początku i nie pomogło.

Ostatecznie sprawdziłem:
Switch# show boot
BOOT variable = flash:packages.conf;
Manual Boot = yes
Enable Break = yes

i okazało się że jest Manual Boot na "yes". Ktoś wcześniej odzyskiwał hasło i nie zmnieł na "no".

polak
King Kong ain't got shit on me!

ODPOWIEDZ